11 Mayıs 2012

Topumu Kes Anne

              Cennet annelerin ayağının altındaymış ya "Alırım seni ayağımın altına" diyen bir anne aslında "Çocuğum cennetliksin" demek ister. Terliğini fırlatan bir anne "Yavrum sana cennetin kapılarını açtım" mesajı verir. Çocuklukta asla akıl ermez annenin yaptıklarına. Ergenken hiç ermez. Annelerin günü kutlu olsun. Kapitalist hediyeler.. Nasıl biliyorsanız.
          Bence kampanya başlatılmalı. Anneler üzerine küfür bitmeli, bitirmeyecekler olacağından aza indirilmeli. Buradan olayı futbola bağlayacağım.
              Türk futbol taraftarının %96'sı erkek kişidir. Ve 3 bileşeni vardır:seks,küfür,şiddet. Bir Galatasaraylı olarak yazıyorum. Taksim'den Seyrantepe'ye gitmek, ki metroyla olsa dahi maç günü tam bir kabus. Bedenen ve ruhen yıpratıcı bir süreç. Duymamaya,görmemeye çalışayım, oramı buramı koruyayım derken çok yaşlanıyor ruh. Genelde erkekler -kibarca- seksten bahsediyorlar. Ama seks yapmak istedikleri kişiler rakip takımın öncelikle annesi, eşi, kız kardeşi, teyzesi hatta -geçenlerde şok yaşadım- anneanne ve babaannesi. Genel olarak kan bağı olan kadınları. Ve bu adamlar bu kişileri sıralarken asla rahatsız olmuyorlar.
             Metroda bir maça gidiyoruz yine. O hafta içi Ayten Alpman vefat etmişti ve o gün anma töreninden dönen  yaşları bir hayli olgun eski türk hanımefendileri var. Gevşek ergenler metroda bağırıyorlar yine küfürlü. Hanımefendilerden biri dedi ki "Oğlum, biz de Galatasaraylıyız ancak sizin bu yaptığınız ve söyledikleriniz çok ayıp." Bunun cevabı olan tezahürat geldi "Küfüre karşıyız, küfüre karşıyız,ama son keeeeezzz......................."
              Maçta futbolcuya "Hadi bebeğim" diye seslendiğimde adamlar şaşırıyorlar. Bir kez de "Baban ölsün" ü denedim. Yaklaşık 20 kişi baktı. Değişik geldi onlara. Çünkü aşağılanması gereken kişi anne. Babayı neden karıştırıyoruz değil mi?
                Stat erkekleri birbirlerinden gaza geliyorlar. Ne zaman küfür etmiyorlar biliyorum. Yanında annesi, sevgilisi, kız çocuğu, kız arkadaşı, herhangi bir kadın olduğunda. O zaman erkeğin ettiği küfür "ssssssssss" ile kalıyor. Ve sevgilisi varsa sevimli olmak için seni seviyoruma bağlar. Yo.
               Cezalı maçlarda kadın seyirci olması ayrı bir problem bence. Cezalı maç seyircisiz maçtır. Kadınlar yok mu? Kadınlarla cezalandırma olayı değişik. Çığlıklardan mı rahatsız oluyorsunuz? Her zaman mı?
          Bu durumda maçlara erkekler 1 kadın refakatçi eşliğinde gitmelidir diye bir sonuç çıkarabilirim. Kombineler kadın eşliğinde satılabilir, 2. koltuğu %50 indirimli versinler. Bu kez erkekler kadınlara gebe kalsın. Futbolun ayak oyunu olduğunu, cennetin de anaların ayakları altında olduğunu sürekli hatırlatmalı. Başka bir şey oldu çünkü futbol. Abartı.

12.05.2012 Fenerbahçe-Galatasaray
13.05.2012 Anneler Günü
İyi olan kazansın. Kupayı annelere ithaf etsin. Ve yeni sezon için diller değiştirilsin. Yoksa o anneler dilinizi koparır.




*Bu yazımı Fenerbahçeli olan anneme ithaf ediyorum.
**Galatasaray üzerinden örnek vererek öz eleştiri yapma özelliğimizi gösterdim.
***Tüm takım taraftarı olan erkekler, %96 aynısınız.




2 yorum:

Unknown dedi ki...

Süp süp süper olmuş. Biraz daha dikkat ve biraz daha nezaket işte hepsi bu..

ZeyneptunjupitErdim dedi ki...

umarım başarabiliriz =)