25 Mayıs 2023

No cry No baby

Uyanık düşlerdeyim, 432 hertz dinliyorum. 4,3,2.. 1.. Hepsi 1... Organik sesler... Pahalı.

   Dünya kocaman bir gitarmış. Sapında, başında ve gövdesinde acaip hayatlar varmış. Şş..

'Baş'ta akorttan sorumlu canlılar yaşarmış. Düzgün akort yaparlarsa mis. Duymazlarsa pis. Duymuyorlarmış kulaklar.. Ne kadar döndüğüne dikkat etmesi gereken kulaklar.. Dönmek de ayar ister, döneklik de. Kulakların bazısı sıkışmış, bazısı gevşekmiş.. E sonra ses bok gibi olurmuş. Bokun bir sesi yoktur. Sadece düşerken vardır. Ama sesler kokar. Bok gibi. Ah pardon; gaita. 

'Sap'ta yaşam uzun ince bir yolmuş.. Gündüz/gece yürüyenlerin olduğu.. Bilmiyorlar ne haldalar? Doğru yerde, doğru zamanda, doğru ekiple durmak gerekirmiş. Yoksaaa; yanlış yerler, yanlış sesler, kaymalar, tıslamalar, yerinden kımıldamayanlar, aynı yere sığmaya çalışanlar, başka perdeye ittirilmesi gerekenler gibi gibi bir çok sorun.. Sonuçta herkesin sahnesi farklı, perde açılsın.. Perdesiz daha zor tabi, bazen sınırlar iyi. Karmaşık bir yer. Bilince kolay. Anlayınca temiz. Gam var, yük yok. Majör gamlıyız bu ara..

'Gövde' ağacın bol olduğu sıcacık bir yermiş. Göz alabildiğince ova.. Böyle bisikletle gezsek milyor deniz milince.. Yahu deniz bisikletli tabii, çarşaf bir denizde gibi.. Yakamozlar değişik; bazen ışığı, bazen kendini, bazen başkasını gördüğün..  Ovadan çıktığında tepecikler ve kavisler de var.. Tepeden hızla bisikletle inerken o rüzgar yanakları, dudakları fiyu fiyu uçururken, kavisten bir sonraki tepeciğe uçmanın deli olduğu. Güzel yani. Ama delikli de. Delik sesi dışa veriyor. Ondan tepeciklerden kayarken fena küfür etmemeye dikkat etmek gerekir. 

Sonraaaa, bir gün bisiklette değişik pedallayalım diyor canlılar. Deniyorlar:

Reverb pedalı önce. Sesler büyüyoor, büyüyooor kocaman oluyor. Başta kıvamında basılıyor pedala, böyle fena etkileyici, sonra daha fazla, fazlası kusturur.. Herkese göre farklı yine. Bana kalsa reverb minnak iyi. Bazıları o oo. Şş.

Sonra delay pedalı; her yerde aynı şey yankılanıyor;  #oyverververererrrr

Ve chorus pedalı.. Güzel bir çok seslilik, zor ama hazzı acaip. Yüksek koral eşittir yüksek moral. Herkesin birbirini duyarak seslerinde kaybolduğu.. of.. Bazı küçük gruplar bu hazzı yaşar. Herkes ne mümkün.. Dinlemek zor değil. 'Gökyüzünde aramak doğru da değil..'

Sıradaki distortion pedalı;  tüm sesler daha da kirli, daha da gürültülü, daha da çarpık olmuş.. Kimsenin sinyali değişsin istemeyiz. Mesela sollayacaksan sol, sağlayacaksan sağ sinyal ver. Zor olmasa gerek. Tşk.

Veeee! Sonda geliyoooor!! Cry baby, wah pedalı.. Ağlatan bir durum, Bazen mutluluktan, genellikle acıdan. 

Hala uyanığımuaum muauum muaam . 440 hertze geçtim tiisaam tiaam tiaam. Hoşça kalın lııan lıaan lıaan!


.everything's gonna be alrighT

1 yorum:

Byzantion dedi ki...

Eline sağlık:))

Sayende çokol önceleri yazdıklarımı okudum ayrıca:))