12 Temmuz 2012

Taşşeron Kafalı

Sağlık ekip işidir!
Taşeron işçisi köle değildir!
İstanbul Tıp Fakültesi köklü bir üniversitedir.
Üniversite özgür, demokratik zihinleri barındıran kölelik zihniyetini barındırmayan eğitim kurumudur.
Üniversite özgür, demokratik zihinleri barındıran kölelik zihniyetini barındırmayan eğitim kurumuydu.
Kurum bacanın içindeki atıktı ve akıttı.
Türkiye,İstanbul,Sur İçi, 2012
İstanbul Tıp Fakültesi bünyesinde taşeron şirket üzerinden işçi çalıştırmakta. 3 Aylık süreçlerde giriş çıkış yapılmakta, yeni sözleşme imzalatılmakta. Tazminat hakkı yok sayılmakta.  Ön lisans mezunları ilk okul mezunu statüsünde, yüksek lisans mezunları lise mezunu statüsünde çalışıtırılmakta. Uzun yıllardır bünyesinde çalışan işçilere 4-D kadrosu için KPSS zorunluluğu tanımaktadır. Ama bebeğim soruların verildiği ya da satın alınabildiği grup değil ki bu? Nasıl yapacağız? Hı hıı evet.
1 Temmuz 2012 itibariyle işçilere günlük, iki günlük sözleşmeler dayatıldı. İçeriğindeki maddelerde de ücret kesilmesi, yol parasının kesilmesinden bahsediliyor. İTF taşeron işçileri bu sözleşmeye imza atmamakta ve direnmektedirler. 6 Temmuz günü  Dekan ve Başhekimin katıldığı toplantıda tatmin edici açıklamalar yapılmadı ve işçiler rektörlüğe yürüyüş kararı aldı. Cerrahpaşa ve Haseki Kardiyoloji'nin de katılımıyla rektörlüğe yüründü. Seçilen 5 temsilci, rektör olmadığı için üniversite genel sekreteri ile görüştü. Taleplerinin iletileceğine dair söz alıp dönüldü. 9-10-11 Temmuzda da yürüyüşler devam etti. Hala net bir açıklama yok. Temizlik personelleri tehdit ediliyor katılımları baskılanarak engelleniyor. Direniş devam etmekte. İşçiler sözleşmeleri imzalamamakta.

Bu süreçlerde çalışanı bilgilendiren Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği büyük ve önemli rol üstlenmiştir. Daha ayrıntılı bilgi ve takip için:
http://tasisder.com/




Her ampulün wattının aynı olmasını tabi ki beklemiyoruz. Ancak işlev aydınlatmaksa patlamayacaksın.

0 yorum: