23 Temmuz 2014

MübarekizM

TDK'ya uğradım;
dinsiz 
sıfat
1. sıfat Dinî inancı olmayan
2. Acımasız
Sonra yaşadığımız yuvarlağın dini durumu hakkında yapılan araştırma sonucu oluşturulan haritaya baktım (tıklarsanız kocaman oluyor) ;


Dünya dinli. 
Aşırı dinli.
Dünya acımasız.
Bu durumda TDK dinsize acımasız diyemez. 
TDK'yı ne yapıyoruz? Kınıyoruzzz!

Kınadım ve rahatladım. Şimdi Kadir Gecemiz mübarek olsun kısmına geçip başka şeylerle ilgileneceğim. 

Kadir Gecesi çok hayırlı ve mübarek bir gece. Kuran'ın indirildiği gece. Mübarek olsun.

Okuduğumuzu anladık mı? Hayır. Çünkü okumuyoruz. Okusak da Arapça okuyup sevap topluyoruz, güya. Ben Arapça okumayın demiyorum, bonus olarak yine okuyun ama ne okuduğumuzu da bilmeliyiz. Bilinç önemli.

Yeşil dinimizin rengi. Yeşili yok etmek bizim işimiz..

"Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi .." diye dua edemeyeceğim. Dünyadaki tüm iyi, erdemli, ahlaklı, ötekileştirilen, ezilen, öldürülen insanlar için, çocuklar ve hayvanlar için, paylaşılamayıp kana bürünen topraklar, kirletilen denizler için dua edeceğim. 


Buralardaysak şanslıyız.. Tadını çıkarsak ya¿ Sınırları kaldırmamız gereken zamanlarda nasıl da daha arttırılması isteniyor anlayamıyorum..

Meta dünyevidir. Birikimi bir işe yaramaz. İyi sıfatlarla dünya nimetlerinden yararlanıp zamanı gelince ceketimizi aman kefenimizi alıp ayrılalım.. Sonuçta uzun süre bedenimiz yatacak, uyuyanın üzerine kar yağar derler, üşümeyelim diye. Başka amaçlar olsaydı ne olurdu? Cep olurdu.

Barış'a ihtiyacımız var, amin.

..Barış der biraz tuzum ekmeğim olsa
Buz gibi pınar suyundan bir testim olsa
Bir de şöyle püfür püfür bir çınar gölgesi
Kaç kula nasip olur ki keyfin böylesi
Bir lokma ye, bir yudum iç, bir oh çekiver
İlaç neye yarar vade gelmişse eğer..

..Han senin hamam senin konaklar senin
Tarla senin çiftlik senin bağ bostan senin
Diyelim ki dünya malı tümünden senin
Ağız tadıyla yersen bir şeye benzer..

Barış Manço ♥

8 Temmuz 2014

Nevkadaş

Bir insan hayatınıza giriyorsa bir nedeni vardır. Çıkıyorsa da. 
Kimisi yıllarca kalır, kimisi aylarca, kimi saatlerce.. Kimi bi' bakıp çıkar. Kişilerden alacağımız ve onlara vereceğimiz şeylerdir gelmelerine neden. Herkesle farklı paylaşımlarda bulunuruz. Çevremiz bizim pasta dilimlerimizdir. Afiyet olsun, yerseniz.

Biraz arkadaş tanımlamaları yapacağım, sonra eğleniriz falan.

Halı Kaydırmazı: Bu tip arkadaşlarımız bizi frenler. Üzerimizde koşup, dizleri üzerinde kayarak hareket çekmeye çalışan kişiler tüm bu aktiviteyi yapsa bile psikolojimiz yerinden oynamaz. Çünkü bizi sağlam tutan, yerimizde sabitleyen arkadaşımız vardır. 

Ertesi Gün Hapı: Sorumsuzlukla olumsuz sonuçlanan olayların ardından koştuğumuz arkadaş modelidir. Ne yaşadıysanız salya sümük anlatırsınız. Beraber kahve içersiniz ya da başka bir meşrubat çok önemli değil. Rahatlarsınız ve yaşadığınız olayların olumsuzluğunu atarsınız.

Çilekli Aseton: Hayatımızdan çıkarmamız gerekenleri çilek kokusuyla halletmemizi sağlayan arkadaştır kendisi. Açık havada kullanıldığında baş ağrısı yapmaz. O yüzden çok samimi olmadan parkta, kafede buluşulmalı az zaman geçirilmelidir.

Asidi Kaçmış Sarı Gazoz: Kan şekeri diplerde olduğunda iyi gelen arkadaştır. Yoksa kendisi uykusuz, aksi, lanettir. Serin hava arkadaşıdır. Sonbaharda idealdir. Belki de sarışındır, bilemezsiniz.

Ağrı Kesici&Ateş Düşürücü: Mevsim geçişlerinde etkili bir arkadaş modelidir. Çevreden vuran rüzgara, çıplak ayakla bastığınız taşlara, hapşırırken ağzını kapayamayan hödüklerden fışkıran mikroplara karşı önleyicidir. Kesilen etlerinize iyi gelir. Ateşinizi çok düşürürse de uzaklaşmak gerekir. 

57 Numara İnce Çorap: Özel günlerimizde açıklarımızı kapatan arkadaştır. Düğün elbisesi, ayakkabısı, çantası, şalı istenir. Tek ortak noktanız ölçülerinizin, ayak numaranızın aynı olmasıdır. Onun dışında tükürük atmazsınız birbirinize.

Günlük Ped: Geçici arkadaştır. İhtiyacınızı görür atarsınız. Mesela "Senin tanıdığın falcıya gidelim mi?" dersiniz. 2 Saat takılırsınız. O kadar. Sık kullanılması zararlıdır, alerji yapabilir.

Kum Saatini Tıkayan Kum Tanesi: Bir hızla, heyecanla gittiğiniz arkadaş buluşmasında zamana çelme takan ve akmasını durduran arkadaştır. Mümkün değil vakit geçmez. Elde telefon sosyal medyada takılırsın ve kimse çevrimiçi olmaz. O derece.

...
Çok daha sayabilirim belki sonra. Belki tüm bu özelliklere sahip 1 kişi de bulunabilir. Belki de bulunmasa daha iyidir. Siz siz olun herkesi görün. Her şeyi de görün. Her şerri görmeseniz de olur.